Üzleti protokoll és hivatalos kapcsolattartás

5 alkalom, 2022. szeptember 20. - 2022. október 18.
Napok: szeptember 20. | szeptember 27. | október 4. | október 11. | október 18.
Képzés formája
Online
A képzés a megadott napokon 16:00-18:00 között zajlik.

Minden hivatalos kapcsolat alapja a helyes, protokoll szabályoknak megfelelő nemzetközi kommunikáció, mely már az online térben az elektronikus levelezéssel elkezdődik, a személyes találkozásokkal folytatódik, egészen a tárgyalási alkalmak megvalósulásáig. A komplex kommunikációs folyamat során számos aprónak tűnő, de rendkívül fontos szakmai részletre kell ügyelnünk, amennyiben szervezetet, céget vagy intézményt képviselünk hazai vagy nemzetközi térben. Megmutatjuk, hogy melyek azok az elvárások, nemzetközi standardok az ügyfelekkel, vendégekkel történő kommunikációs szituációkban, melyek az üzleti protokoll gerincét jelentik.

A program célja, hogy:

 • megértsék az írott kommunikáció protokollját (magyar és angol nyelven)
 • megfelelően sajátítsák el a tárgyalási alkalmak előkészítését és lebonyolítását meghatározó protokollszabályokat
 • megértsék, hogy miért fontos a megjelenés, az öltözeti előírások (dress code) ismerete intézményi vagy vállalati képviselet esetén

Kinek szól?

 Mindenkinek, aki hivatalos kapcsolatot ápol hazai és nemzetközi térben bármilyen szinten és beosztásban. Különös ajánlott dedikált ügyfélkapcsolattal rendelkező munkakörökben.

Miért érdemes rá jelentkezni? Mert a program várható eredményeként

 • képesek lesznek a megfelelő hivatalos írásos és szóbeli kommunikációra
 • megtanulnak hatékonyan és hitelesen kommunikálni az online térben
 • képesek lesznek hatékonyan felkészülni hazai és nemzetközi tárgyalási alkalmakra
 • Megjelenésdiplomácia

  -
  Szervezeti és magánjellegű képviseleti szinteknek megfelelő nonverbális kommunikáció: érkezés, pontosság értelmezése; térközszabályozás, a hiteles reprezentáció és első benyomás; a dress code-ok eltérő értelmezése az üzleti és diplomáciai szférában; hivatali és hivatalos öltözeti elvárások, kiegészítők hölgyek és urak esetében.
 • Protokoll az írott kommunikációban magyarul

  -
  Az offline-online diplomatikus levelezés formai és tartalmai követelményei magyar nyelven; meghívólevél, meghívókártya, névjegy formai és tartalmi követelményei.
 • Protokoll az írott kommunikációban angolul

  -
  Az offline-online diplomatikus levelezés formai és tartalmai alapvetései angol nyelven; meghívólevél, meghívókártya, névjegy formai és tartalmi követelményei.
 • Az online világ protokollja

  -
  Intézményi és privát kommunikáció formai és tartalmi követelményei: weboldalon, közösségi felületeken, részvétel online megbeszélésen, konferencián; online megjelenés és beszédtartás.
Előadó(k)
 • Hossó Nikoletta
  Protokoll- és nemzetközi kapcsolatok szakértő
  Alapszakos protokolltanulmányaimat a granadai egyetemen és a Kodolányi János Egyetemen végeztem, az utóbbin nemzetközi tanulmányok mesterszakos diplomát, és egyidejűleg gazdasági- társadalomtudományi szakfordító diplomát is szereztem.
  2017 óta két protokoll szakirányú továbbképzési szak alapítója és szakfelelőse vagyok, továbbá angol nyelven oktatok külföldi hallgatókat nemzetközi kapcsolatok, üzleti protokoll, turizmus és kommunikáció témában.
  14 évnyi hazai kormányzati és a civil szektorban szerzett magas szintű állami- diplomáciai és sportprotokoll, valamint kiemelt nemzetközi konferenciaszervezési tapasztalatom mellett számos hazai és angol nyelvű tanulmány, valamint 6 önálló szakkönyvet is írtam, melyek évek óta a felsőoktatásban alkalmazott és hivatkozott szakirodalmak.

A képzés kedvezményes ára MOST 45.000 Ft+Áfa/fő, a teljes 60.000 Ft+Áfa/fő helyett.

A kedvezményes ár igénybevételét a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turizmus Akadémia Kft. biztosítja 2022-ben, a turisztikai szakma újraindulása érdekében.

Az online képzés hatékonyságát elősegítendő, képzésenként legfeljebb 30 fő jelentkezését tudjuk fogadni.

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 15.

Jelentkezés
Résztvevő adatai
CAPTCHA

Szeretne mielőbb értesülni aktuális képzéseinkről?

A feliratkozó e-mail cím
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként kaphassa kézhez legújabb képzési ajánlatainkat, friss tanulmányainkat!