Betelt

Személyiségtípusokra épülő személyes hatékonyságfejlesztés vezetőknek

Az egyéni viselkedési erősségek és belső motiváció mérésére épülő csoportos tréning vezetőknek saját Innermetrix DISC személyiségelemzéssel.
2022. november 9. 09:00 -15:00
Képzés formája
Online
A képzés 9:00-13:00-ig tart, 13:00-15:00 között 15-20 perces egyéni konzultációs lehetőség

A program célja:

Tréningünk abban nyújt segítséget, hogy a vezetők személyes viselkedési erősségeik, motivációjuk azonosítása és megerősítése révén megteremtsék a belső stabilitásukat és fejlesszék agilitásukat, azaz a kreatív reagáló készségüket.

Ezáltal könnyebben tudnak alkalmazkodni a kiszámíthatatlansághoz, és megtanulják kezelni, csillapítani a rájuk háruló nyomásból eredő stresszt.

Tréningünk kiindulási pontja, hogy viselkedésünket a problémák és kihívások, az emberek, a változások, valamint a szabályok kezelésének módja határozza meg. Ezek kombinációjából alakul ki a megfigyelhető viselkedési stílusunk. Ezért mi az Innermetrix DISC+ mérésre építve vizsgáljuk meg a döntésképességi, a kommunikációs, a változáskezelési és a szabálykövetési erősségeket.

Kinek szól?

Azoknak a vezetőknek, közép- és csoportvezetőknek:

 • akinek fontos, hogy megértsék saját, és ezáltal mások viselkedését is a különböző helyzetekben;
 • akik szeretnék megérteni saját működését a változások viharában és ennek révén eredményesebben működni;
 • akiket érdekel, hogyan látják mások a viselkedésüket;
 • akik a hétköznapokban alkalmazható gyakorlati tudással szeretnének gazdagodni a hatékonyabb emberi kapcsolatokhoz
 • akik a folyamatos nyomás okozta stresszhelyzet miatt szeretnének kézzelfogható segítséget kapni a belső stabilitás megteremtéséhez, hogy nyugodtabban tudják megélni a hétköznapokat vezetőként és magánemberként,
 • akik szeretnének gyakorlati támogatást kapni a munkatársak ösztönzéséhez, hogy a folyamatos változási viharban ne veszítsék el motivációjukat. 

Miért érdemes rá jelentkezni?

 • Egyedülálló, objektív méréssel tárjuk fel a vezető egyéni erősségeit a problémamegoldás és döntéshozatal, a kapcsolatteremtés és kommunikáció, a következetesség és változáskezelés,  a körültekintés és szabálykövetés területén.
 • Tréningünk segít a vezetőknek a kiégés megelőzésében, a harmónia megteremtésében a saját életükben.
 • Vezetői eszközöket ad a változások sikeres menedzseléséhez és a munkatársak támogatásához a változásokban.
 • Egyéni támogatást ad a belső erőforrásaink mozgósításához.
 • Útmutatást adunk a további fejlődéshez, tanuláshoz, hatékony munkakörnyezethez.

 

Miért fontos, hogy mérésre épüljön a fejlesztés?

Amit nem tudsz megmérni, azt nem is tudod menedzselni."  A minőségmenedzsment professzorainak ezen állítását a személyes kompetenciák fejlesztése során is alkalmazandónak tartjuk. Különösen igaz ez akkor, ha stresszhelyzet okozta állapotunkban szükségünk van egzakt kapaszkodókra, amik lehetővé teszik a saját megoldásaink megtalálását.

 

Mit mérünk?

Személyiségünknek vannak látható és nem látható (sokszor számunkra is) ismeretlen területei, melyek pontos feltérképezését és rendszerbe állítását a VEZETŐI FELADATKÖR kontextusában vizsgálva teszi lehetővé a mérés.  Az Innermetrix (röviden IMX) „DISC+”  2 mérőeszköz – DISC és az Érték indexek-  kombinációjával komplex képet ad a viselkedési erősségeinkről és a belső motivációnkról..

A mérőeszköz két részből épül fel: Az Innermetrix (IMX) DISC indexből és az Érték indexből (Values – motivációs hajtóerőnk).

Az első rész a DISC Index, ami viselkedési stílust mér. Alapja Dr. William Marston kutatása az emberi viselkedésről, illetve arról, hogy a 4 vizsgált dimenzió mentén hogyan szoktunk cselekedni.

A második rész a Values (Értékek) Index, mely képet ad a belső motivációról és hajtóerőkről. Ez a mérőeszköz dr. Eduard Spranger tanulmányán - az emberek értékvonatkozású beállítottságáról és meggyőződéséről - alapszik. Ez adja meg a választ arra, hogy mi hajt előre és motivál valakit, vagy mi vált ki szenvedélyt valakiből.

A mérőeszközök közötti összefüggésekkel lehetőség van arra, hogy megvizsgáljuk, milyen belső mozgatórugók késztetik a résztvevőt, és hogyan nyilvánulnak meg mindezen tényezők a mindennapi vezetői viselkedésében.

A program menete:

 • IMX DISC mérés előzetesen megküldött teszt segítségével
 • Kiscsoportos, a mérésre épülő tréning 09:00-13:00
 • 15-20 perces egyéni konzultációs lehetőség 13:00-15:00 között

A témához kapcsolódó egyéb képzéseink erre a linkre kattintva érhetőek el.

Előadó(k)
 • Tóthné Márton Gabriella
  tréner
  Tréning és coaching módszerekkel oktatok több mint 20 éve, az élmény és erősség alapú fejlesztésben hiszek. A turizmus a szakterületem és szívügyem. A BGE-en Idegenforgalmi és szálloda szakon, majd a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés szakán végeztem közgazdászként. Innermetrix konzulensként a diagnosztika és az erősség alapú fejlesztés elkötelezett híve vagyok.
 • Szűcsné Szabó Katalin
  tréner
  Hivatásom a szervezetek és az emberek fejlesztése. Szerencsés vagyok, mert az elmúlt húsz évben vezetőként is megtapasztalhattam a szervezetek, a HR rendszerek és a személyes kompetenciáik fejlesztésének kihívásait. Hiszek abban, hogy a produktivitás záloga az emberi tényező. 2012 óta támogatom trénerként és coachként a turisztikai szektor különböző területein a szolgáltatók vezetőit és munkatársait. Tanulmányaim mellett a vezetői gyakorlatom segít abban, hogy tréneri és coach feladataimat megalapozottan tudjam végezni. Arra törekszem, hogy folyamatosan tanuljak, fejlődjek, hiszen csak így tudom biztosítani, hogy ügyfeleim igényeire és kihívásaira a legmegfelelőbb megoldásokat nyújthassam.
 • Könyves-Tóth Laura
  tréner
  Több mint 5 éve foglalkozom kifejezetten vezetői, munkavállalói, valamint munkahelyi fejlesztéssel. Számomra az egyik legfontosabb, ha tréningjeimen képesek vagyunk a perspektívaváltásra és a konstruktív kooperációra. Ennek alapját egyrészt képesítéseim adják: Közgazdászként, HR tanácsadóként és Pszichológusként, továbbá vezetői és üzleti coachként is vezetem a tréningek alatt felmerült helyzeteket. Másrészt szakmai tapasztalataim segítik a résztvevőket: a KKV szektortól a multinacionális vállalatokon át az állami cégekig számos területen segítettem szervezetfejlesztéssel az egyes szervezeteket.

A képzés kedvezményes ára 2022-ben 30.000 Ft+Áfa/fő, a teljes, 100.000 Ft+Áfa/fő helyett.

A kedvezményes ár igénybevételét a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turizmus Akadémia Kft. biztosítja 2022-ben, a turisztikai szakma újraindulása érdekében.

A képzéseket minimum 6 fő részvételével indítjuk. 

Jelentkezési határidő: 2022. november 2.

Ez a képzésünk betelt, új időponttal kapcsolatban keresse kollégáinkat a kepzes@turizmusakademia.hu e-mail címen!

Szeretne mielőbb értesülni aktuális képzéseinkről?

A feliratkozó e-mail cím
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként kaphassa kézhez legújabb képzési ajánlatainkat, friss tanulmányainkat!

Kérdése van?