Vezetői erősségek, hatékonyság és eredményesség

Hogyan építsünk tudatosabban viselkedési erősségeinkre az eredményes és hatékony mindennapokért? Saját Innermetrix DISC vezetői személyiség mérés és elemzés, a Vezetői Akadémia belépő programja
2025. március 5. 09:00 -13:00
Képzés formája
Személyes
Helyszín: Budapest, Magyar Turizmus Akadémia képzési központja
Hozzáadom a naptáramhoz

A program célja:

Az Innermetrix DISC vezetői személyiség mérésre és értelmezésre építő fejlesztési programunk abban nyújt segítséget, hogy a vezetők személyes viselkedési erősségeik, motivációjuk azonosítása és megerősítése révén jobban tudják azonosítani a vezetői erőforrásaikat, erősségeiket és a fejlesztendő területeiket is. Mindezek segítenek abban, hogy megteremtsék belső stabilitásukat, valamint fejlesszék a változásokhoz elengedhetetlen kreatív reagáló készségüket. Így könnyebben tudnak alkalmazkodni a hirtelen változásokhoz, és megtanulják kezelni, csillapítani a rájuk háruló nyomásból eredő stresszt, mely kiégéshez vezethet.

A program fejleszti az ön- és társismeretet, emberismeretet, mely a vezetői munka alapfeltétele, így nem csak a saját, hanem munkatársaik viselkedési és motivációs erősségeit is megértik, mely hozzájárul egy egészséges, konfliktusmentes munkahelyi légkör kialakításához, a kollégák megtartásához.
 

Tanulási módszertan:

Ez a képzési programunk a blended learning, azaz a vegyes tanulás módszerére épül, amely a hagyományos és digitális tanulási formákat integrálja egy összetett tanulási élménybe. A megküldött anyagok által biztosítjuk a lehetőséget az önálló tanulásra a személyes képzési alkalmon való részvétel mellett. A képzésen való személyes részvétel alkalmával több lehetőség nyílik az egyéni tapasztalatok megosztására, kérdések megvitatására és gyakorlati szituációk elvégzésére, mindezt tapasztalt oktatóink irányításával.


Kinek szól?

Azoknak a turisztikai és rendezvényszakmai részleg-, közép-, és felsővezetőknek, bármilyen területen: 

 • akik szeretnék megismerni a viselkedéstipológia alapjait, azért, hogy tudatosabbak és ezáltal hatékonyabbak legyenek az emberi kapcsolataikban, beleértve a munkahelyi alá / fölérendeltségi viszonyokat is
 • akiknek fontos, hogy megértsék saját, és ezáltal kollégáik viselkedését is a különböző, akár konfliktusos helyzetekben, hogy ezek ne mérgesedjenek el
 • akik szeretnék megérteni saját működésüket a változások viharában és ennek révén eredményesebben szeretnének dolgozni,
 • akiket érdekel, hogyan látják mások (kollégák, család, barátok) a viselkedésüket,
 • akik a hétköznapokban alkalmazható gyakorlati tudással szeretnének gazdagodni a hatékonyabb emberi kapcsolatok kialakításához, ezáltal segítséget szeretnének kapni a kollégáik megtartásához,
 • akik a folyamatos nyomás okozta stresszhelyzet miatt szeretnének kézzelfogható segítséget kapni a belső stabilitás megteremtéséhez, hogy nyugodtabban tudják megélni a hétköznapokat vezetőként és magánemberként
   

Miért érdemes rá jelentkezni?

 • Egyedülálló, objektív méréssel tárjuk fel a vezető egyéni erősségeit a problémamegoldás és döntéshozatal, a kapcsolatteremtés és kommunikáció, a következetesség és változáskezelés, valamint a körültekintés és szabálykövetés területén.
 • Fejlesztésünk segít a vezetőknek a kiégés megelőzésében, a harmónia megteremtésében a saját életükben.
 • Egyéni támogatást adunk a belső erőforrásaink mozgósításához.
 • Útmutatást adunk a további fejlődéshez, tanuláshoz, a konfliktusmentes és támogató munkakörnyezet kialakításához


A program előtti mérés - miért fontos, hogy mérésre épüljön a fejlesztés?

A Vezetői Akadémia belépő, azaz alapozó programja az Innermetrix DISC mérésre épül, melynek célja, hogy fejlessze az ön- és társismeretből, azaz emberismeretből fakadó tudatosabb vezetői működést. A mérési eredményekre a  Vezetői Akadémia további workshopjainál –az egyéni fókuszok kijelölésével- is személyre szabottan tudunk építeni.

Miért fontos? Az Innermetrix nemzetközi cég által végzett kutatás azt mutatja  meg, hogy a legsikeresebb vezetők valamennyien nagyon jó önismerettel  rendelkeznek. Könnyen felismerik azokat a helyzeteket, amelyek sikeressé tehetik őket, és ez megkönnyíti számukra, hogy megtalálják azt a – viselkedési stílusuknak megfelelő – módszert, vagy utat, amely leginkább segíti őket céljaik elérésében. Ebben szeretnénk támogatást adni a turisztikai és rendezvényszakmai területeken elhivatott vezetőket.
 

Mit mérünk ?

Az Innermetrix DISC Index a viselkedési stílust méri Dr. William Marston kutatása alapján, az alábbi tényezők komplex vizsgálatával:

 • a problémamegoldáshoz és az eredmények eléréséhez való hozzáállást,
 • az emberekkel kapcsolatos viselkedéshez és az érzelmek kifejezéséhez való hozzáállást,
 • a munkakörnyezet sebességéhez való hozzáállást,
 • a szabályokhoz,  irányelvekhez, eljárásmódokhoz és elvárásokhoz való hozzáállást,
 • a kommunikációt —  az egyén hogyan szeret kommunikálni, és hogyan szeretné, hogy mások kommunikáljanak vele,
 • az erősségeket – hogyan tud az egyén a sikeréért és megelégedettségéért dolgozni,
 • a hatékonyságot — betekintés abba, hogy az egyén a viselkedésének megértésével hogyan lehet eredményesebb,
 • a magasabb motiváció megőrzésének lehetőségeit – hogyan tudja az egyén optimálisan motiváltnak érezni magát,
 • a folyamatos javulás területeit — területek, amelyek fejlesztésére az egyén összpontosíthat,
 • az ideális munkakörnyezetet – az egyén által kedvelt környezetet, ami a viselkedési stílusához a legjobban passzol,
 • a tanulási stílust — az egyén által preferált tanulás megosztási és befogadási stílusokat,
 • az Önismeret-társismeretet és az eredményes kommunikáció összefüggéseit.

 

Az Innermetrix DISC elemzés olyan 22 oldalas egyénre szabott elemzés ad, melyet a világ egyik legismertebb (25 országban alkalmazott és validált), legérvényesebb mérőeszköze támaszt alá.   


A program menete, tematikája

 • Innermetrix DISC mérés előzetesen megküldött teszt segítségével.

A mérés 15 percet vesz igénybe egy online rendszeren keresztül, nagyon egyszerű kezelőfelületen kell sorrendbe rendezniük a mérésben részt vevőknek bizonyos fogalmakat. Mindenki egyénileg tölti ki, egyéni jelszóval és eléréssel az online felületen a kérdéseket, és természetesen a GDPR előírásoknak megfelelően kezeljük a résztvevőink adatait.

 • Mérési eredményeket feldolgozó és az értelmezésre építő szélesebb körű tudást segítő workshop, melyen a következő témákat dolgozzuk fel:

1. Az egyéni riportok értelmezése az alábbi területeken:

 • Hogyan közelíti meg a problémákat, hogyan hoz döntést,
 • Hogyan kommunikál, cserél véleményt, teremt kapcsolatot és fejez ki érzelmeket,
 • Mennyire törekszik a gyorsaságra, következetességre, a kitartásra, és az állandóságra,
 • Hogyan viszonyul a szabályzatok, standardok, és előírások betartásához,
 • Vezetőként hogyan tudja hatékonyságát növelni az erősségekre építve,
 • Hogyan kommunikáljon munkatársaival és Önnel hogyan kommunikáljanak az eredményesség érdekében – vezetői kommunikációs „kisokos” összeállítása

2. Hogyan ismerjük fel a kommunikációs partnerünk viselkedési erősségeit és melyek azok az eszközök, amelyekkel a leghatékonyabban tudunk kapcsolódni hozzá.

 

További vezetői workshopok a Vezetői Akadémián belül 

Eme belépő program elvégzését követően Vezetői Akadémiánk különböző, a vezetők legnagyobb kihívásait feldolgozó workshopjai szabadon választhatók és tetszés szerint variálhatók. A workshopok sorrendjét a vezetői munka logikai ívére építettük, ezért érdemes az első alkalomtól részt venni ezeken a műhelymunkákon, de természetesen nem kötelező a részvétel egyetlen alkalmon sem. A workshopok 6 órás időtartamúak, hogy a munkaidőbe jól beilleszthetőek legyenek.

Jelen "Vezetői erősségek, hatékonyság és eredményesség" című képzésünk elvégzése után (vagy 2 évnél nem régebbi Disc mérési eredmény birtokában), legalább 3 workshop egyidejű megvásárlása esetén a workshopok támogatott részvételi díjából további 10% kedvezményt biztosítunk.

Előadó(k)
 • Tóthné Márton Gabriella
  tréner
  Tréning és coaching módszerekkel oktatok több mint 20 éve, az élmény és erősség alapú fejlesztésben hiszek. A turizmus a szakterületem és szívügyem. A BGE-en Idegenforgalmi és szálloda szakon, majd a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés szakán végeztem közgazdászként. Innermetrix konzulensként a diagnosztika és az erősség alapú fejlesztés elkötelezett híve vagyok.
 • Szűcsné Szabó Katalin
  tréner
  Hivatásom a szervezetek és az emberek fejlesztése. Szerencsés vagyok, mert az elmúlt húsz évben vezetőként is megtapasztalhattam a szervezetek, a HR rendszerek és a személyes kompetenciáik fejlesztésének kihívásait. Hiszek abban, hogy a produktivitás záloga az emberi tényező. 2012 óta támogatom trénerként és coachként a turisztikai szektor különböző területein a szolgáltatók vezetőit és munkatársait. Tanulmányaim mellett a vezetői gyakorlatom segít abban, hogy tréneri és coach feladataimat megalapozottan tudjam végezni. Arra törekszem, hogy folyamatosan tanuljak, fejlődjek, hiszen csak így tudom biztosítani, hogy ügyfeleim igényeire és kihívásaira a legmegfelelőbb megoldásokat nyújthassam.

A képzés kedvezményes ára MOST 60.000 Ft+Áfa/fő, a teljes, 80.000 Ft+Áfa/fő helyett.

 

A kedvezményes ár igénybevételét a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turizmus Akadémia Kft. biztosítja 2024/2025-ben is, a turisztikai szakma támogatása érdekében.

 

A képzés minimum 6, maximum 12 fő részvételével indul.

 

Jelentkezési határidő: 2025. február 21.

 

További vezetői workshopok a Vezetői Akadémián belül 

Eme belépő program elvégzését követően Vezetői Akadémiánk különböző, a vezetők legnagyobb kihívásait feldolgozó workshopjai szabadon választhatók és tetszés szerint variálhatók. A workshopok sorrendjét a vezetői munka logikai ívére építettük, ezért érdemes az első alkalomtól részt venni ezeken a műhelymunkákon, de természetesen nem kötelező a részvétel egyetlen alkalmon sem. A workshopok 6 órás időtartamúak, hogy a munkaidőbe jól beilleszthetőek legyenek.

Jelen "Vezetői erősségek, hatékonyság és eredményesség" című képzésünk elvégzése után (vagy 2 évnél nem régebbi Disc mérési eredmény birtokában), legalább 3 workshop egyidejű megvásárlása esetén a workshopok támogatott részvételi díjából további 10% kedvezményt biztosítunk.

 

Céges megrendelők figyelmébe: a képzés 8 fő felett belső képzési programként is igénybe vehető, kérem jelezzék igényüket a marosi.emese@turizmusakademia.hu e-mail címen.

Jelentkezés
Résztvevő adatai
CAPTCHA

Cím

1011 Budapest, Magyar Turizmus Akadémia képzési központja , Székely utca 2-4.

Szeretne mielőbb értesülni aktuális képzéseinkről?

A feliratkozó e-mail cím
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként kaphassa kézhez legújabb képzési ajánlatainkat, friss tanulmányainkat!