Betelt

Rendezvényprotokoll intenzív képzés

Most egynapos, személyes formában, ha gyorsan van szükség a tudásra!
2023. június 6. 09:00 -17:00
Képzés formája
Személyes
Helyszín: Budapest
1 napos képzés Budapesten

A 4 témakört felölelő képzés során a rendezvényszervezéssel kapcsolatos legfontosabb protokollszabályokat lehet elsajátítani. Képzésünk épít a felsőoktatásban elérhető alapokra, de az elméleten túl konkrét esettanulmányokon keresztül mutatja be, hogy mik azok a követelmények egy rendezvény során, melyeket minden rendezvényszervezőnek ismernie kell ahhoz, hogy elkerülhesse az esetleges kínos helyzeteket.

A program célja, hogy a rendezvényszervezők

 • megértsék, hogy miért és milyen formában fontos a megfelelő előkészítés és utókommunikáció
 • megfelelően sajátítsák el az ültetés, gasztronómia, a programszervezés, illetve az egyes rendezvénytípusok protokollszabályait
 • megismerjék a különböző résztvevői minőségeket és az ehhez kapcsolódó protokoll ismereteket
 • bepillantást nyerjenek a ceremóniák, ünnepélyes rendezvények speciális szervezési folyamataiba

Kinek szól?

Minden rendezvényszervezőnek, legyen junior vagy szenior beosztásban, dolgozzon rendezvényigazgatóként vagy bankett menedzserként, szállodai értékesítőként, asszisztensként, rendezvényügynökségnél, konferenciaszervezőnél vagy egyszerűen csak ő feleljen a cégnél a rendezvényekért.

Miért érdemes rá jelentkezni? Mert a program várható eredményeként a résztvevők

 • képesek lesznek profi bejárásokat/háznézéseket tartani
 • hatékony tudást sajátítanak el egy adott rendezvénytípus kötelező elemeivel kapcsolatban
 • képesek lesznek különbséget tenni a forgatókönyv és a program között
 • eligazodnak az egyes rendezvénytípusok szervezési sajátosságaiban különös tekintettel az étkezésekre, a díszbeszédekre, ültetésre, terítésre, egyéb programokra
 • megértik a follow-up fontosságát és megfelelő formáját

Várható tematika:

 • Rendezvény előkészítés: rendezvénytípusok, álló-ültetett alkalmak szervezési kérdései, asztalformák és ültetési eljárások, háznézés / bejárás protokollja.
 • Programszervezés és lebonyolítás: forgatókönyv versus program; résztvevői minőségek (pl. fővédnök, Key Note Speaker, házigazda, levezető elnök, felkért beszélő, moderátor, chair, díszvendég) és rangsorolásuk; megszólítások és beszédek, sorrendje.
 • Follow-up: vendégek távozása, kísérés, ill. utómunkálatok - köszönőlevelek megírása, szervezői tapasztalatok levonása, értékelések bekérése.
 • Különleges rendezvények protokollja: Alapkőletétel, intézményavatás; aláírási ceremóniák, kitüntetések, elismerések átadása; konferenciákon és sportrendezvényeken történő szerepvállalás, beszédek megtartása, közszereplés protokollja.
Előadó(k)
 • Hossó Nikoletta
  Protokoll- és nemzetközi kapcsolatok szakértő
  15 évnyi hazai kormányzati és a civil szektorban szerzett magas szintű állami- diplomáciai és sportprotokoll, valamint kiemelt nemzetközi konferenciaszervezési tapasztalata mellett számos hazai és angol nyelvű tanulmány, valamint 6 önálló szakkönyv szerzője is, melyek évek óta a felsőoktatásban alkalmazott és hivatkozott szakirodalmak.
  Legutóbbi könyve 2020-ban jelent meg Protokolltolmácsolás címmel, melynek ajánlóját Benkő Tibor honvédelmi miniszter írta. Nevéhez fűződik hazai szinten meghatározó protokollszakmai civil szervezet, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének 2017. évi megalapítása, mely a protokoll legmagasabb szintű átfogó képviseletének céljával végez aktív értékteremtő és- közvetítő tevékenységet. 2016 óta az Európai Protokoll- és Rendezvényszervező Központ tulajdonos ügyvezetője.

A képzés kedvezményes ára MOST 45.000 Ft+Áfa/fő, a teljes 60.000 Ft+Áfa/fő helyett.
 

A kedvezményes ár igénybevételét a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turizmus Akadémia Kft. biztosítja 2023-ban, a turisztikai szakma támogatása érdekében.


Minimum létszám: 10 főJelentkezési határidő: 2023. május 31.

A képzésünk ezen a dátumon betelt.

Amennyiben érdekli ez a képzés egy későbbi időpontban is, akkor kérem, hogy küldjön egy e-mailt a kepzes@turizmusakademia.hu e-mail címre és felvesszük Önnel a kapcsolatot, amint új dátum nyílik.

Cím

1011 Budapest , Székely utca 2-4., 1. emelet, a Magyar Turizmus Akadémia képzőközpontja,

Szeretne mielőbb értesülni aktuális képzéseinkről?

A feliratkozó e-mail cím
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként kaphassa kézhez legújabb képzési ajánlatainkat, friss tanulmányainkat!

Kérdése van?