Online marketing a turizmusban I. - A hatékony honlap alapjai

2022. szeptember 27. 09:00 -13:00
Képzés formája
Online

A képzés célja a szemléletformálás mellett konkrét eszközök, módszerek bemutatása, amik növelni tudják egy vállalkozás online láthatóságát. A modern igényeknek szerkezetileg és technikailag is megfelelő honlap létrehozása (vagy meglévő honlap fejlesztése) mellett az azt megtöltő tartalom kialakításának lehetőségei is fontos szerepet kapnak a képzés során.

A képzés keretében a résztvevők:

 • megismerik, hogy mitől lesz JÓ egy honlap (a látogatók és az üzemeltető szempontjából), valamint, hogy napjainkban milyen technikai, biztonsági és egyéb szempontoknak kell megfelelni
 • elsajátítják olyan eszközök használatát, amikkel mérni lehet a honlap több jellemzőjét, az oldallátogatók viselkedését, és hogy ezekből az eredményekből milyen következtetések levonásával lehet további fejlesztéseket eszközölni
 • több módszerről is hallanak, amivel előrébb kerülhet szolgáltatásuk a Google találati listáján
 • konkrét tippeket, javaslatok kapnak a honlap tartalmának magas minőségű kialakítására
 • megnézünk követendő példákat a turizmus szektorban blogra, podcastra, valamint átbeszéljük, hogyan lehet eredményes hírleveleket írni

Kinek szól?

Elsősorban olyan kis és közepes méretű vállalkozásoknak, ahol még nincs külön (online) marketing részleg, a területért felelős munkatárs, ahol kihívást jelent a tudatos online jelenlét, mert bár a vezető(ség) általában tisztában van ennek fontosságával, nincsenek megfelelő ismeretek és elég rendelkezésre álló erőforrás a témával való foglalkozáshoz. A képzést elvégzők nem lesznek azonnal marketingszakemberek vagy webfejlesztők, viszont a megismert módszerek és eszközök hozzásegítik őket a lehetőségeik reális felméréséhez.


Miért érdemes rá jelentkezni?

Mert a gyakorlatias tréning során nem csupán a fenti ismeretek elsajátítására, eszközök és módszerek megismerésére van lehetőség, hanem több éve a turizmus területén dolgozó, online marketinggel is foglalkozó szakemberek mutatják be saját és más követendő példákat (szállodai és egyéb turisztikai szolgáltatói területről). Emellett a résztvevők feltehetik saját kérdéseiket, amik megoldásaira a trénerek szakmai javaslatot adnak.

Tematika:

 • honlap (tartalmi és technikai kritériumok)
 • tartalommarketing (blog, podcast, hírlevél)
 • keresőoptimalizálás, Google eszközök
 • eredmények mérése
Előadó(k)
 • Balassa Lilla
  Online marketingesként és webdizájnerként dologozom, mint egyéni vállalkozó. Mivel a Balatonnál élek és turizmus-vendéglátás szakon végeztem, közel állnak hozzám a balatoni vendéglátó- és szálláshelyek, de bármilyen projektben szívesen veszek részt. Dolgoztam együtt borászattal, masszázsszalonnal, kézműves egyéni vállalkozóval, ügyfeleim között volt multinacionális gyártócég, reklámügynökség és rendezvényszervező iroda is. Véleményem szerint az online marketing egy olyan terület, ahol soha nem mondhatom azt, hogy már mindent tudok, hiszen napról napra változik és megújul. Ezt a szemléletet igyekszem a képzésen résztvevőknek is bemutatni és átadni.
 • Dallos Ádám
  Egyetemi tanulmányaim óta a turizmus több területén kipróbáltam magam itthon és külföldön is, jelenleg nyolcadik éve egy tihanyi szálloda aktív turisztikai központjának vezetőjeként dolgozom. Az iroda indulásakor nagy hangsúlyt fektettünk az online marketing eszközökre, ez jelentősen hozzá is járult a sikeres eredményekhez. Saját példákkal és a turizmus más területeiről származó jó esettanulmányokkal igyekszem átadni az évek alatt felhalmozott tudást, amiről úgy gondolom, nagy segítséget nyújthat a miénkhez hasonló, kisebb méretű szolgáltatóknak.

A képzés kedvezményes ára MOST 25.000 Ft+Áfa/fő, a teljes, 30.000 Ft+Áfa/fő helyett.

A kedvezményes ár igénybevételét a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turizmus Akadémia Kft. biztosítja 2022-ben, a turisztikai szakma újraindulása érdekében.

A képzéseket minimum 6 fő részvételével indítjuk. 

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 21.

Jelentkezés
Résztvevő adatai
CAPTCHA

Szeretne mielőbb értesülni aktuális képzéseinkről?

A feliratkozó e-mail cím
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként kaphassa kézhez legújabb képzési ajánlatainkat, friss tanulmányainkat!