Vendégtípusra szabott profi panaszkezelés Innermetrix DISC személyiségelemzéssel

7 órás kommunikációs képzés, amely Innermetrix DISC személyiségtipológia segítségével ismerteti meg a résztvevőkkel a vendég viselkedés típusának megfelelő ideális panaszkezelési technikákat.
2024. október 8. 09:00 -16:00
Képzés formája
Személyes
Helyszín: Budapest, Magyar Turizmus Akadémia képzési központja
Hozzáadom a naptáramhoz

A program célja:

A program célja, hogy megismertesse a résztvevőket az Innermetrix DISC személyiségtipológia szerinti vendégtípusokkal, valamint ez alapján megtanítsa a résztvevőket a vendég viselkedés típusának megfelelő ideális panaszkezelési technikákra. További cél, hogy a résztvevők megismerjenek olyan módszereket vagy mélyítsék a meglévő módszerekkel kapcsolatos tudásukat, amelyek segítségével felismerik a panasz különböző formáit, eredményesen kezelik a feszült, nehéz helyzeteket, megfelelően reagálnak a vendég visszajelzéseire, sérelmeire, ezáltal elkerülik a konfliktus és a konfliktus okozta stressz kialakulását.

A tréning részeként a résztvevők saját Innermetrix DISC személyiségelemzést kapnak, mely segít nekik sokkal tudatosabb, együttműködőbb kommunikációt kialakítani a vendégekkel.
 

Kinek szól:

Vendégkapcsolati munkakörökben dolgozó munkatársaknak,  akik munkájuk során a vendéggel közvetlenül, személyesen kerülnek kapcsolatba és a mindennapi munkájuk során kihívást jelent a vendégek visszajelzéseinek, sérelmeinek, panaszainak hatékony kezelése.
 

Miért érdemes rá jelentkezni? Mert a tréning elvégzését követően a résztvevők

 • a saját - több mint 20 oldalas - személyes DISC elemzés segítségével sokkal tudatosabban fognak építeni saját erősségeikre a vendéggel való kommunikáció során
 • képesek lesznek felismerni és megkülönböztetni a viselkedés alapján az eltérő vendégtípusokat
 • képessé válnak különbséget tenni a panasz megnyilvánulási formái között és megfelelően kezelni azokat,
 • tisztában lesznek azzal, mi állhat a panasz hátterében, mi a vendég elvárása a panasz különböző típusai esetében
 • képesek lesznek a vendég viselkedés típusának megfelelően kezelni a reklamációs helyzetet és a vendég viselkedésének megfelelően kommunikálni
 • tudni fogják mi a helyes reakció vendégpanasz esetében, olyan technikákat ismerhetnek meg és gyakorolhatnak be, amelyek segítségével jobban megérthetik a panaszt, és eredményesen kezelhetik azt,
 • olyan módszereket tanulhatnak, amelyek segítenek elkerülni a konfliktus kialakulását, mérsékelhetik a már meglévő konfliktusok káros hatását, ezáltal kevesebb stresszt, nyomást élhetnek meg a napi munkájuk során.
   

Tanulási módszertan:

Ez a képzési programunk a blended learning, azaz a vegyes tanulás módszerére épül, amely a hagyományos és digitális tanulási formákat integrálja egy összetett tanulási élménybe. Az online elérhető tudásanyag által biztosítjuk a lehetőséget az önálló tanulásra a személyes képzési alkalmon való részvétel mellett. A képzésen való személyes részvétel alkalmával így több lehetőség nyílik az egyéni tapasztalatok megosztására, kérdések megvitatására és gyakorlati szituációk elvégzésére, mindezt tapasztalt oktatóink irányításával.
 

A program témái:

 • Személyiségtipológiai alapok – Innermetrix DISC személyiségelemzés, saját elemzések értelmezése
 • Vendégtípusok és jellemzőik az Innermetrix DISC személyiségdiagnosztikai modell bemutatása által
  • Hogyan tudjuk beazonosítani a vendég típusát?
  • Viselkedés típusra illesztett kommunikáció – Mire figyeljünk és mit kerüljünk el a kommunikáció során, ha sikerült azonosítani a viselkedés típust? Milyen látható, felismerhető jellemzői vannak? (pl.: tekintet, testtartás, kézfogás, hangerő, tempó)
  • Kérdésfeltevés: Milyen típusú kérdések foglalkoztatják? (Pl. egy új helyzetnél, problémánál)
  • Mit alkalmazzunk és mit kerüljünk a kommunikációban az egyes típusoknál?
 • Panaszkezelés a gyakorlatban
 • Ha a vendég panaszkodik  - a visszajelzés fogalma, típusai, teendők
 • A hatékony panaszkezelés módszerei
  • A meghallgatás és megértés – értő figyelem és megértés megerősítésének technikája a gyakorlatban
  • Teendők és viselkedés jogos és jogtalan panasz esetén
  • A panaszkezelés menete lépésről lépésre
 • Hogyan kezeljük a vendégtípusnak megfelelően problémás helyzeteket, reklamációt? Mire figyeljünk az egyes vendégtípusok esetén? Mire fókuszálnak a különböző viselkedés típusok problémás/panaszos helyzetben?
 • Vendégtípusra szabott "Kommunikációs kisokos panaszkezelésre" összeállítása
 • Helyzetgyakorlatok a vendégtípusra szabott kommunikációs helyzetekre

 

Céges megrendelők figyelmébe: a képzés 8 fő felett belső képzési programként is igénybe vehető, kérem jelezzék igényüket a marosi.emese@turizmusakademia.hu e-mail címen.

A témához kapcsolódó egyéb képzéseink erre a linkre kattintva érhetőek el.

Előadó(k)
 • Tóthné Márton Gabriella
  tréner
  Tréning és coaching módszerekkel oktatok több mint 20 éve, az élmény és erősség alapú fejlesztésben hiszek. A turizmus a szakterületem és szívügyem. A BGE-en Idegenforgalmi és szálloda szakon, majd a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés szakán végeztem közgazdászként. Innermetrix konzulensként a diagnosztika és az erősség alapú fejlesztés elkötelezett híve vagyok.
 • Szűcsné Szabó Katalin
  tréner
  Hivatásom a szervezetek és az emberek fejlesztése. Szerencsés vagyok, mert az elmúlt húsz évben vezetőként is megtapasztalhattam a szervezetek, a HR rendszerek és a személyes kompetenciáik fejlesztésének kihívásait. Hiszek abban, hogy a produktivitás záloga az emberi tényező. 2012 óta támogatom trénerként és coachként a turisztikai szektor különböző területein a szolgáltatók vezetőit és munkatársait. Tanulmányaim mellett a vezetői gyakorlatom segít abban, hogy tréneri és coach feladataimat megalapozottan tudjam végezni. Arra törekszem, hogy folyamatosan tanuljak, fejlődjek, hiszen csak így tudom biztosítani, hogy ügyfeleim igényeire és kihívásaira a legmegfelelőbb megoldásokat nyújthassam.

A képzés kedvezményes ára MOST 65.000 Ft+Áfa/fő, a teljes, 80.000 Ft+Áfa/fő helyett.

 

A kedvezményes ár igénybevételét a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turizmus Akadémia Kft. biztosítja 2024/2025-ben is, a turisztikai szakma támogatása érdekében.

 

Minimum 2 fő egyidejű befizetése esetén további 10% kedvezményt biztosítunk a képzés támogatott árából!
 

Ha szeretné a VENDÉGTÍPUSRA SZABOTT PROFI PANASZKEZELÉS képzésünkön tanultakat angol nyelven is gyakorolni, ráépítő képzésünk iránt érdeklődjön kollégáinknál a kepzes@turizmusakademia.hu emailcímen!

 

A képzés minimum 6, maximum 12 fő részvételével indul.


Jelentkezési határidő: 2024. szeptember 30.

 

Céges megrendelők figyelmébe: a képzés 8 fő felett belső képzési programként is igénybe vehető, kérem jelezzék igényüket a marosi.emese@turizmusakademia.hu e-mail címen.

Jelentkezés
Résztvevő adatai
CAPTCHA

Cím

1011 Budapest, Magyar Turizmus Akadémia képzési központja , Székely utca 2-4.

Szeretne mielőbb értesülni aktuális képzéseinkről?

A feliratkozó e-mail cím
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként kaphassa kézhez legújabb képzési ajánlatainkat, friss tanulmányainkat!